Градински Цветя - Украса от Природата

Оценете
(60 гласа)
Написана от  Публикувана в За градината Петък, 07 Юни 2013 22:36
5.0 от 5 според 60-ма гласували

Ако сте щастлив собственик на градина и все още нямате засадени цветя, то ето ви няколко идеи.

Слънчоглед - ярко и слънчево цвете, отскоро познато у нас като декоративно растение. Този усмивко може да озари всяка градина. А и не е много капризен.

Хортензия - не се подлъгвайте по малкия и вид, когато я купувате. Това красиво дребно растение ще се превърне в разкошен голям храст с едри цветове - предимно бели, сини или розови. Стига да му давате повечко вода и малко тор от време на време.

Жасмин - познат у нас предимно като увивно растение. Изберете това градинско цвете ако градината ви е със северно изложение, тъй като това ухайно разстение обича малко по хладните и влажни места.

Ако ви се намира едно място със шарена сянка нейде из градината, това е мястото за лилиума. Изключително растение, с много красиви и уханни цветове и съвсем не е толкова труден за отглеждане както много хора твърдят. Единствено трябва да изчакате една година, за да се захване растението и да почне да цъфти.

Лалета - изключително популярни у нас. Тези шарени градински цветя нямат нужда от представяне, но няма как да пропуснем да ги отбележим.

Роза - царицата на цветята. Полагате ли правилни грижи за вашите розови храсти, те могат да ви радват дори 20 години. Трябва им торене - обикновено на есен с оборска тор - поради усиленото цъфтене.

Със сигурност не можем да обхванем всички градински цветя в няколко реда. Ще се радваме да коментирате с нас и други видове, подходящи за градинско отглеждане.

View the embedded image gallery online at:
http://www.napravisi.com/gradinski-cvetq#sigProGalleriab68ff75acb

Прочетена 3332 пъти Последно променена в Петък, 07 Юни 2013 23:00
Харесва ли ви този материал?
Споделете го в някоя от социалните мрежи отдолу, за да ни помогнете да станем по-добри!

Оставете коментар