Съвети за Всекидневната - Холни Маси

Оценете
(37 гласа)
Написана от  Публикувана в Обзавеждане Петък, 31 Май 2013 23:01
5.0 от 5 според 37-ма гласували

В не толкова далечното минало, хората купуваха мебелите за дома по стандартен начин - секция, масичка и диван за хола, секция, легло и бюро за спалнята и т.н. Продаваха се цели комплекти и когато идеш на гости у някого, едва ли можеш да се изненадаш от нещо в интериора.

Днес обаче, положението е съвсем друго. Хората търсят нещо различно, нещо ново, нещо нестандартно. За щастие, пазарът и голямото разнообразие ни го позволяват. Много добър избор на каквото и да е било комбинирането на противоположности - например черно и бяло, кръгло и квадратно и т.н.

От това правило не се различава и изборът на холна маса за всекидневната. Много хора комбинират хола с трапезария, където се събират със семейството и приятели по различни поводи. Ето защо в много от нашите домове има малка холна масичка, поставена пред дивана и по-голяма маса за хранене в някой край на стаята. Ето няколко дребни препоръки, ако ви предстои избор на холни маси:

Формата - търсете противоположностите. Квадратна масичка за кафе чудесно се комбинира с кръгла маса или правоъгълна със заоблени крайща. И обратното малката кръгла маса за кафе контрастира с квадратна маса за семейни вечери.

Материалите - тук разнообразието не е толкова голямо, но ако харесвате тръбни мебели, може да си изберете такава малка холна масичка за кафе, а голямата маса да бъде от масивно дърво.

Има и много други неща, с които да подчертаете или прикриете някоя част от масата: красива ваза с пролетни цветя, покривка на цветни кръгове или на черно-бели квадрати.

View the embedded image gallery online at:
http://www.napravisi.com/holni-masi#sigProGalleria8d0c59dcd9

Прочетена 7332 пъти Последно променена в Петък, 31 Май 2013 23:12
Харесва ли ви този материал?
Споделете го в някоя от социалните мрежи отдолу, за да ни помогнете да станем по-добри!

Оставете коментар