Пролетни Грижи за Градината

Оценете
(66 гласа)
Написана от  Публикувана в За градината Четвъртък, 02 Май 2013 18:52
5.0 от 5 според 66-ма гласували

Зелени морави и жив плет

Приведете зеленината пред дома си в приличен вид, не оставяйте живият плет неподкастрен. Започнете с първото окосяване на тревата след зимния сън. Прегледайте тревните площи, следете за многогодишни плевели, засадете наново оголените места.

Защита срещу охлюви - голи или облечени

Младата, току що избила тревичка е апетитна хапка за всякакви твари. Защитете се като използвате бариера срещу тях - например, медна лента, черупки от яйца или едър пясък.

Защитете цветовете на овошките

Сланите не са рядкост в ранна пролет, така че пазете овошките и особено фиданките, до окончателното стабилизиране на времето. Прасковите, нектарините и черешите напъпват рано и са силно податливи на измръзване в този период. Обвийте ги с плат.

Засаждане на дървета

Март е крайният срок за засаждане на дърветата с оголени корени, докато все още са в зимен сън. Дърветата, отглеждани в контейнери, могат да се разсаждат през цялата пролет и обикновено се продават в градинските центрове. Ако засаждате млади овошки тази година, добре е да откъснете всяка цветна пъпка, която направят, за да стимулирате разрастването на коренната система.

Прочетена 1859 пъти Последно променена в Понеделник, 06 Май 2013 20:59
Харесва ли ви този материал?
Споделете го в някоя от социалните мрежи отдолу, за да ни помогнете да станем по-добри!

Оставете коментар

  • Соня
    Петък, 14 Юни 2013 20:30

    Много добри съвети за градината. Ама сега лятото колко поливане ли ни чака