Саксийни Цветя - за Цвят и Красота

Оценете
(65 гласа)
Написана от  Публикувана в За градината Петък, 24 Май 2013 23:46
5.0 от 5 според 65-ма гласували

Саксийните цветя са любимци във всеки дом. Любителите на цветята успяват с много любов и грижи да отгледат многобройни и красиви цветя – да създадат свои мини градинки на балкона или в някое слънчево кътче в дома си. Разнообразните цветя цъфнали в различни цветове са невероятно красиви, нежни и предизвикват усмивка и възхищение във всеки. Ние ви представяме няколко саксийни цветя, които цъфтят с едни от най-пъстрите и красиви цветове.

Едно от най-нежните цветя сред тях е африканската теменужка. Това цвете цъфти целогодишно в продължение на 2-3 месеца, след това 30-на дена почивка и при правилното и отглеждане после пак си цъфти. Цветовете и са разнообразни цветни – те варират от – бяло, розово, синьо и разбира се лилаво. Теменужките обичат леко сенчести места – да не са подложени на пряка слънчева светлина. При поливане не е за препоръчване да се мокрят листата, понеже им се появяват кафеникави петна. През топлите дни от лятото е препоръчително да се държи влажна почвата, но без да се преполива. Растението ще ви се отблагодари за добрите грижи с пъстри и кичести цветове.

Китайската роза също е едно от любимите и много красиви саксийни цветя в дома ни. Тя не е от капризните цветя и се развива и расте бързо и има прекрасни и големи цветове. Растението обича слънчеви и осветени места. Обича също така сухия въздух, а през зимата оптималната температура, на която вирее е до към 15 градуса. Розата трябва да се пази от замръзване или от прекалени жеги.

Каланхое – саксийно растение, което цъфти с цветовете на дъгата – бяло, червено, жълто, розово, оранжево, дори съществуват и двуцветни видове. Оптималната температура за отглеждане е 15 градуса. Полива се умерено и обича както естествената така и изкуствената светлина. При прецъфтяване на цветовете е хубаво да се орежат и за 30-на дена да се прибере саксията на тъмно. Каланхоето най-добре би се чувствало на източно и южно изложение.

View the embedded image gallery online at:
http://www.napravisi.com/saksijni-cvetia#sigProGalleria118f66e3cf

Прочетена 5151 пъти Последно променена в Петък, 24 Май 2013 23:52
Харесва ли ви този материал?
Споделете го в някоя от социалните мрежи отдолу, за да ни помогнете да станем по-добри!

Оставете коментар

  • Соня
    Сряда, 05 Юни 2013 09:41

    Много е хубаво да си имаш няколко цветя в саксия у дома. Някак си като ги погледна едни такива шарени и ме карат да се усмихвам.