Съвети за Градината - Пролетна Грижа

Оценете
(58 гласа)
Написана от  Публикувана в За градината Понеделник, 15 Април 2013 20:14
5.0 от 5 според 58-ма гласували

Започнете с грижите за градината си

щом първите пролетни цветя покажат срамежливо цветовете си. След дългата зима, първите признаци на пролетта са знак за вас, да започнете с подготовката и подреждането на градината, за предстоящите топли месеци. Бъдете внимателни в началото, за някоя изостанала слана.

Защита от слани

Март и Април, колкото и ласкаво да е тяхното слънце, могат да ни изненадат неприятно с някоя сутрешна слана. Затова следете прогнозата за времето и при необходимост се погрижете за по-нежните си цветя. Стъкла, парчета плат или дори изрязани пластмасови бутилки са достатъчно добро средство за защита от студа.

Присаждане на разсад

Ако попаднете на някое саморасло едно или двугодишно растение, което искате да запазите, преместете го в саксия или направо на новото му място. Разсаждането на разсада задължително трябва да стане след окончателното отминаване на зимните студове. В противен случай, тези растения, които не са свикнали с ниските температури, ще бъдат след попарени.

Нахранете рибките

Март е времето за тези от вас, които имат градинско езерце с рибките е него, да започнат да ги хранят. Водната помпа може спокойно да бъде извадена от склада, почистена и пусната в действие.

 

 

Прочетена 2092 пъти Последно променена в Четвъртък, 16 Май 2013 12:05
Харесва ли ви този материал?
Споделете го в някоя от социалните мрежи отдолу, за да ни помогнете да станем по-добри!

Оставете коментар