Стайни Растения – 4-те Най-лесни за Отглеждане

Оценете
(64 гласа)
Написана от  Публикувана в За градината Четвъртък, 13 Юни 2013 23:27
5.0 от 5 според 64-ма гласували

Всеки обича цветята в дома си. Зеленината и цветовете им вдъхват живот и свежест във всеки дом. За съжаление не всички имат времето, условията и упоритостта за отглеждане на повечето стайни растения. Ние ще ви предложим 4, които са едни от най-лесните и не капризни растения за отглеждане.

Фикусът – той е едно от най-често срещаните растения в дома. Той обича светлината; не се полива всеки ден – трябва горната част на пръстта да поизсъхне и тогава поливаме. Температура, при която вирее най-добре – 15-26 градуса. Фикусът може да достигне размерите на дръвче, но може да го запазите и с по-малки размери при правилно подрязване.

Шафлера – Шафлерата е идеална за влажни помещения – дори баня и кухни. Тя се полива рядко – на 2 седмици 1 път. Не обича топлите места – идеалната температура за отглеждане е 18 градуса.

Драцена - Едно от най-лесните за отглеждане растения. Драцената е едно много красиво и различно растение. Неговите листа са различно обагрени при различните видове. Тя си прави едно голямо стъбло и за предпочитане е да я посеете в по-голяма саксия. Драцената обича от средна до силна светлина и температура от 18 до 23 градуса. Оставяйте повърхността на почвата да поизсъхне, преди да поливате отново. Тя може да достигне височина до 3.5 метра.

Кротон - Кротонът също е едно от най-популярните стайни растения. Той е интересен с по-различната си форма на листата и техните силно изразени разцветки. Кротонът обича топличкото – минимална температура за отглеждане 16 градуса. Също така обича много светлина. Идеално е за стаи с източно и западно изложение. И все пак кротонът изисква малко повечко грижи – обича по-честото поливане от пролет до есен, като зимата се намалява интензивността на поливане. Ако забележите обезцветяване на листата това е знак, че светлината не му достига. ВНИМАНИЕ: Цветето трябва да се пази от сдъвкване, на която и да е от частите от деца и домашни любимци, тъй като всички части от цветето са отровни.

Не се лишавайте от цветя, само защото нямата време за тях. Изберете си някое непретенциозно, гледайте си го и то ще ви радва.

View the embedded image gallery online at:
http://www.napravisi.com/staini-rasteniq#sigProGalleriadbf5db2df8

Прочетена 5042 пъти Последно променена в Четвъртък, 20 Юни 2013 11:22
Харесва ли ви този материал?
Споделете го в някоя от социалните мрежи отдолу, за да ни помогнете да станем по-добри!

Оставете коментар